De duurzame initiatieven van True Grasses zijn cruciaal voor verdere ontwikkeling.

Schoolwinkel-kantine

De school heeft een kleine winkel waar de studenten en het personeel kleine noodzakelijke levensmiddelen kunnen kopen aangezien de studenten verplicht op het schoolterrein moeten blijven en er geen winkels in de buurt zijn. Daarnaast is er een kantine met buitenruimte gebouwd waar de leerlingen tijdens de pauze iets kunnen eten en drinken.

Doel van het schoolwinkel-kantineproject:

 • Een service bieden aan de Grasslandschool studenten, personeel, omliggende scholen en de gemeenschap.
 • Het aanbieden van 'gastvrijheid' vaardighedentraining aan studenten en geïnteresseerde leden van de gemeenschap met een speciale focus op meisjes en tienermoeders.
 • Extra inkomsten genereren voor de school.

 

Het kippenproject

Met een fonds van Stichting Anhart werd een lokale kippenschuur gebouwd om 1000 kippen te huisvesten. Hoewel we begonnen met 100 kippen om ervaring op te doen en te leren van de fouten. We hebben nu kippen in verschillende stadia en de kippensoort is een kruising tussen de lokale en andere soorten, gekozen op eier- en vleesproductie.

Doel van de kippenprojecten:

 • Het opleiden en trainen van studenten van de Grassland school
 • Extra inkomsten genereren voor de school.
 • Het voeden van de schoolstudenten en het personeel.

 

Het koeienproject

De school heeft 5 hectare landbouwgrond en dat is genoeg om minstens twee koeien en twee kalveren te laten grazen. We hebben één vaars met het plan om uit te breiden tot twee met als enig doel melk en mest te leveren voor de school landbouwgrond.

Doel van de koeienprojecten:

 • Leerlingen trainen in het houden van vee.
 • Het genereren van extra inkomsten voor de school.
 • Het voeden van de leerlingen en het personeel.

 

School boerderij project

De school ligt op 8 hectare vruchtbare grond waarop allerlei gewassen, bomen, groenten en fruit verbouwd kunnen worden. De school een planning om het hele jaar door gezond voedsel te kunnen oogsten en te kunnen besparen op de aankoop van voedsel. De producten van de boerderij zijn niet alleen voor consumptie door de school, maar worden ook verkocht aan lokale markten en de nabijgelegen stad Dar Es Salaam. Aangezien Grassland School een praktijkgerichte school is met als doel zelfvoorziening, eet de school wat ze produceert en alle studenten en personeelsleden nemen deel aan de productie van voedsel. De schoolboerderij heeft chilipepers, groene bladgroenten, okra, papayabomen, mango- en sinaasappelbomen, cashewnotenbomen, zoete aardappelen en cassave tuinen die het hele jaar door beschikbaar zijn.

Doel van het Schoolboerderijproject:

 • Opleiding van studenten als onderdeel van een vast opleidingsprogramma voor studenten voor milieubewustzijn en gezond leven.
 • Het genereren van extra inkomsten voor de school.
 • Het voeden van de studenten en het personeel van de school.

Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.