Heeft u nagedacht over ons werk en zou u graag een bijdrage willen leveren maar weet u niet hoe? Hieronder volgen enkele ideeën:

Materiele giften

We kunnen lappen, draad, naaimateriaal, scharen, enz. gebruiken waar de meisjes mee kunnen oefenen. Wanneer we een generator hebben aangeschaft willen we met de lascursus beginnen maar ook met een haar-en make-up cursus. Als u hiervoor producten hebt die nog bruikbaar zijn zou dit heel fijn zijn. Engelstalige kinderboeken of andere boeken zijn zeer welkom voor de bibliotheek.

  • Gereedschapssets

Deze gereedschappen zullen worden gebruikt om de vakschool uit te rusten waar de kleermakers, boeren en koks worden opgeleid. Ook komen er kleine bedrijfjes op de school waar de studenten ervaring op kunnen doen en waar banen geboden kunnen worden. Ook zorgen deze bedrijfjes voor inkomsten voor de school met de producten die er gemaakt worden. De gift van een gereedschapsset kan dus een grote impact hebben op de Kisarawe gemeenschapsschool. De volgende sets zijn erg welkom: Landbouwgereedschap, Naaigereedschap en Haar/make-up sets.

  • School pakketten voor de Kisarawe Kleuterschool

Het is voor ons bijna niet te geloven maar er is op plattelandsscholen in Tanzania vaak een groot gebrek aan basismaterialen. Hoe kunnen kinderen iets leren zonder pennen, potloden of papier?! Kunt u een schoolpakket samenstellen? Kunnen de kinderen in uw kerk of school een pakket maken? Kan uw jeugdclub, sportclub of scoutinggroep deze uitdaging aan gaan?

Gift van doen

In de lente, in de buurt van Assen, organiseren wij jaarlijks een fietstocht waarbij we een specifiek project sponsoren. En net voor de kerst organiseren we een workshop ’kersstukjes maken’, welke we daarna verkopen op een markt. Hiermee sponsoren we dan ook weer voor een specifiek doel. We heten u van harte welkom bij deze evenementen en houd onze facebook pagina in de gaten voor het volgende event.

Gift van tijd en kennis

We hebben iemand nodig die ons kan helpen met onze communicatie.

  • Fundraising websites: we hebben geprobeerd om een aantal pagina’s aan te maken op deze websites maar we hebben iemand nodig die zijn tijd wil geven om deze pagina’s actueel te houden en onder de aandacht te brengen.
  • We zijn op zoek naar iemand die het team in Nederland wil komen versterken om o.a. te helpen met het aanschrijven naar instanties / bedrijven voor sponsoring

Financiële giften

Ons einddoel is om het project zelfonderhoudend te maken door de producten uit workshops en ondernemingen op school. Nu zijn we echter nog in de ontwikkelingsfase en hebben we nog steeds giften nodig om de school te bouwen en te voorzien van materialen en middelen.

  • U kunt een eenmalige gift geven ter ondersteuning
  • U kunt de opbouw helpen met regelmatige giften
  • U kunt vaste giften geven om een student te ondersteunen

Giften zijn aftrekbaar in Nederland!

Geven in gebed

Vaak denken we aan een van bovenstaande dingen als we een project willen ondersteunen. Maar we zijn altijd heel dankbaar als iemand zijn of haar tijd wil geven in gebed voor het project, het werk, de school, de dorpsgemeenschap. We hebben dat juist heel erg nodig omdat we nergens zijn zonder onze Heer en onze Gids!!

Er zijn altijd manieren om een steentje bij te dragen en we danken jullie voor jullie interesse in het onderwijs in Tanzania.

 

Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.